Voedsel

  1. Home
  2. Voedsel

Voedsel

Het voedsel wat je je kameleon geeft is erg belangrijk voor zijn gezondheid. Het is naast temperatuur en UV licht het allerbelangrijkste. De kwaliteit van het voedsel helpt je kameleon groot te worden, sterke botten te krijgen en gezond te blijven. Als je wilt kweken is goede voeding ook cruciaal. Er zijn drie types voor voor kameleons, ze hebben het allemaal nodig:

Insecten

Als voedsel geef je je kameleon voornamelijk insecten. Dit is het grootste onderdeel van het dieet. Dit moeten levende insecten zijn, een kameleon zal geen dode insecten aannemen. Goede insecten om te voeren zijn bijvoorbeeld krekels, sprinkhanen, rupsen en kakkerlakken. Ook meer bijzondere insecten zoals wandelende takken en bidsprinkhanen kunnen gevoerd worden, maar die zijn vaak veel te bijzonder en te duur om zomaar te voeren aan je kameleon. Sommige mensen geven ook baby muisjes aan hun kameleon.

Lees op de pagina Geschikt voedsel meer over voedsel voor Jemen kameleons.

Klaar om te eten

Plantaardig voer

Jemen kameleons eten ook plantaardig voedsel, zoals broccoli en tomaat. Het geeft ze extra vitamines en vocht en mag daarom niet overgeslagen worden. Niet elke kameleon zal elk soort groente accepteren, maar het blijft belangrijk om te onderzoeken welke groentes jouw kameleon lust. Op de pagina Geschikt voedsel lees je meer over dit voer.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zoals calcium en vitamines zijn ook nodig. Lees hier meer daarover. Je zou denken dat een ideaal dieet alles heeft wat een kameleon nodig heeft, maar in de praktijk blijkt het moeilijk om een kameleon zo te voeren dat er geen supplementen nodig zijn. Gelukkig is het voeren van supplementen gemakkelijk.