Wetgeving

  1. Home
  2. Aanschaf
  3. Wetgeving

Een Jemen kameleon is een beschermt diersoort: ze mag niet zomaar uit het wild geïmporteerd worden. Het soort valt namelijk onder de Cites-B lijst. Je mag dit soort wel zonder problemen kopen en verkopen, en natuurlijk kweken.

Dit houdt in dat elke Jemen kameleon die je koopt een verklaring moet hebben van de verkoper dat de kameleon bij hem/haar gekocht is en geen wildvang is. Je kan deze verklaring downloaden om te gebruiken of als voorbeeld.

Zorg dus altijd dat je zo’n verklaring krijgt. Een goede verkoper zal die zelf voor zorgen! Zo niet dan kan je vragen om een verklaring, als dat geweigerd wordt kan je beter geen kameleon bij die verkoper kopen. Een goede verklaring bevat in ieder geval het soort dier, zijn geboortedatum, de naam van de kweker en de naam, het adres en het telefoonnummer van de verkoper. Het moet ondertekend zijn.

Als je thuis een kameleon hebt zonder veklaring en je wilt hem vervoeren of verkopen dan kan het een probleem opleveren als hij geen verklaring van overdracht heeft.